Eristysliike Sarttila Oy

Subtitle

Säännöllinen katon huolto pitää kattosi käyttökunnossa vuosia


Eristysliike Sarttilalla on vuosien kokemus erilaisista kattohuolloista. Teemme kaikille kattotyypeille tarvittavat huoltotyöt.

Me Sarttilalla haluamme panostaa ammattitaitoon ja turvallisuuteen sekä
hyviin tuotteisiin ja työtapoihin. Suoritamme kattosi huoltotyöt
 luotettavasti ja ammattitaidolla kaikkialla Varsinais-Suomen ja
Uudenmaan alueella.

Hoidamme yhteiskunnalliset velvoitteemme. Me noudatamme tilaajavastuulakia ja toimitamme
seurantatieto-otteen. Vastaamme työmme laadukkaasta jäljestä.

Tavoitat meidät helposti tarjouslomakkeellamme.
Käymme läpi tarjouslomakkeella antamasi esitiedot. Teemme tarkastuskäynnin ja teemme näiden
 pohjalta sinulle selkeän tarjouksen. Olemme luotettava kumppani ja hinnoittelumme perustuu todellisiin, tarvittaviin huoltotoimenpiteisiin. Tarkastelemme ja huomioimme aina kohteessa
kaikki silmämääräisesti nähtävissä olevat huoltotarpeet, jotta voimme palvella
asiakkaitamme mahdollisimman asiakaslähtöisesti, todellisen huoltotarpeen mukaan.

Kun työkohde siirtyy hoidettavaksemme, teemme asiakkaan kanssa selkeän sopimuksen ja pidämme asiakkaamme ajan tasalla työn etenemisen suhteen.
Ota yhteyttä


Säännöllinen katon huolto ja tarkastaminen kannattaa muistaa

Katon kunto on hyvä tarkastaa muutaman kerran vuodessa, eteenkin talven jälkeen. Kun katon puhtaudesta huolehtii ja hoitaa pienet vauriot ajoissa kuntoon, katto kestää ja säilyy hyvänä vuosikymmeniä. Kun huolehtii katon vesitiiviydestä, ei kosteusvahinkoja pääse muodostumaan ja vältytään kalliilta korjausremonteilta.


Kattohuolto alkaa kuntotarkastuksella


Kattohuolto on järkevää aloittaa kuntotarkastuksella. Kuntotarkastuksessa on tarkoitus arvioida katon sen hetkinen kunto. Kattoremontti kannatta tehdä ajoissa, sillä esimerkiksi kattovuotojen aiheuttamat kosteusvauriot saattavat aiheuttaa merkittäviä
korjauskuluja, joita voidaan välttää, kun kattoremonttitarpeeseen herätään ja tartutaan riittävän ripeästi. Talviolosuhteet rasittavat kattorakenteita erityisesti. Talviset lumikertymät voivat vahingoittaa kattoa. Irronneet osat tai painaumat on syytä tarkistaa aina katolta käsin, koska maasta havainnointi ei anna luotettavaa kuvaa ja havainnointi on vaikeaa. 

Kun katolla tarkastusta suoritetaan, on tärkeää tarkastaa kaikkien kiinnikkeiden kunto ja kiinnitys. Jos kiinnikkeissä huomataan vaurioita ja kiinnikkeitä on irronnut, voi seurauksena olla kattorakenteessa eri asteisia vuotokohtia. Pahimmillaan tämä saattaa aiheuttaa suoranaisia korroosiovahinkoja ja laho-ongelmia. Tarkastuslistalla ovat myös liitoskohdat, pinnoite ja räystäsreunat, jotka on syytä käydä läpi ja tarkastaa. Mikäli peltikaton maalipinta on kulunut, kohdat pitää paikkailla tai mahdollisesti koko katto joudutaan maalaamaan uudestaan. Katon maalipinnat ovat kulutukselle alttiita, ja maalipintojen kunto on hyvä tarkastaa. Maalipintoja voidaan paikkomaalata ja vaurioiden laajuudesta riippuen, voi myös koko katon maalaus tulla kyseeseen. 


Katon huoltotyöt 


Mikäli kuntotarkastuksen puitteissa on huomattu ongelmakohtia ja vaurioita, on tarpeen ryhtyä huoltotöihin. Eristysliike Sarttila hoitaa myös kiireelliset kattohuollot mahdollisuuksien mukaan, jopa saman päivän aikana, nopeasti ja asiantuntevasti. Huoltotöiden ja remontin yhteydessä voidaan asentaa myös katolla tarvittavia lisävarusteita ja turvavälineitä, esimerkiksi piipunhattuja ja lumiesteitä. Lisäksi katolle voidaan asentaa turvalliseen katolle kiipeämiseen tarvittavat välineet, kuten kattotikkaat ja kulkusillat, jolloin huoltotöiden tekeminen on turvallista ja rakennuksen omistaja näin huolehtii myös työturvallisuusasioiden osalta lakisääteisistä vastuista. Tämän vuoksi onkin järkevää hankkia kiinteistölle mahdollisimman hyvät kattoturvatuotteet.


Kotimaassa, talvisessa ilmastossa, katon kunnossapitoon kuuluu myös lumenpudotus. Jos katto on rakenteeltaan sellainen, että lunta pääsee kertymään kuormittavasti, on välttämätöntä pudottaa lumet katolta. Painavarakenteinen kattomateriaali, kuten tiili on jo itsessään raskas. Tiilikaton päälle kasautuvaa lumikuormaa on järkevää tarkkailla, jotta rakenteisiin kohdistuva paino ei aiheuta liian suurta kuormaa rakenteille. Sarttila huolehtii myös tarvittaessa lumenpudotustöistä.  Eteenkin korkeiden kattojen lumenpudotustyö on hyvä jättää ammattilaisen huoleksi, jolloin lumenpudotus hoituu nopeasti ja turvallisesti. Teemme myös asiakkaiden kanssa tarpeiden mukaisia kattohuoltosopimuksia.Eristysliike Sarttila Oy

Torpankatu 4
24100 SALO 

y-tunnus 0803345-6

Eristysliike Sarttila Oy

Pieni teollisuuskatu 1 d

02920 ESPOO


Salon toimipiste: 

Puhelin
0400 503 078 

020 729 1600

Sähköposti
etunimi. sukunimi@sarttila.fi

Espoon toimispiste:

Puhelin

0400 895 227

020 729 1605

Created by